1917 – Picasso a Barcelona. Cronologia

1917El Museu Picasso acaba d’inaugurar l’exposició 1917. Picasso a Barcelona, organitzada en ocasió del centenari de l’última estada prolongada de Pablo Picasso a Barcelona. Hem participat al catàleg de la mostra amb una detallada cronologia de l’any 1917, centrada principalment en la reconstrucció del pas de Picasso per la ciutat i el context artístic i cultural que va poder viure durant el seu sojorn a Espanya.

El Museo Picasso acaba de inaugurar la exposición 1917. Picasso en Barcelona, organizada en ocasión del centenario de la última estancia prolongada de Pablo Picasso en Barcelona. Hemos participado en el catálogo de la muestra con una detallada cronología del año 1917, centrada principalmente en la reconstrucción del paso de Picasso por la ciudad y el contexto artístico y cultural que pudo vivir durante su estancia en España.

The Picasso Museum has opened the exhibition 1917. Picasso in Barcelona with the aim to show how Picasso returned to Barcelona in 1917 after many years in Paris, where he encountered a rich cultural scene. I have participated in the catalog with a detailed chronology, focusing mainly on the reconstruction of Picasso’s stay and the artistic and cultural context that he lived in 1917 Spain.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s