Ôtsu-e. Peintures populaires du Japon

El proper 23 d’abril s’inaugura a la Maison de la Culture du Japon à Paris la primera gran exposició organitzada a Europa sobre pintura popular japonesa Ōtsu-e d’època Edo. La mostra, titulada ÔTSU-E: peintures populaires du Japon (大津絵:日本の庶民絵画), presentarà més d’un centenar d’obres procedents de col·leccions japoneses, catalanes i franceses, moltes de les quals seran exposades per primera vegada.

Juntament amb l’exposició, l’acte inaugural anirà acompanyat d’una conferència-col·loqui sobre les imatges d’Ōtsu en la qual participarem, juntament amb el professor Suzuki Kenkō (Universitat Kyōto Seika) i els dos comissaris de la mostra, Christophe Marquet i Yokoya Ken-ichirō.

924-image_hugeFinalment, en ocasió de l’exposició, s’ha editat un complet catàleg: Ôtsu-e. Peintures populaires du Japon. Des imagiers du XVIIe siècle à Miró. També en aquest cas hem participat amb un estudi dedicat a la descoberta i el reconeixement artístic pioner de Catalunya respecte les pintures Ōtsu-e, a través de figures com Eudald Serra, Cels Gomis i Joan Miró.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s