Andreu Solà (1863-1902). Exposició a Ripollet

El proper diumenge dia 29 d’agost de 2016 l’Ajuntament de Ripollet inaugura al Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata l’exposició Andreu Solà. La mirada d’un ripolletenc a la Catalunya modernista.

A.Solà-Ripollet

Andreu Solà i Vidal (1863-1902), destacat artista de Ripollet, va fer diverses estades de formació a Barcelona, Madrid i París que el van conduir a dedicar-se professionalment, durant la seva curta vida, a la pintura i a la il·lustració, tot compartint durant uns mesos la bohemia de Montmartre amb Rusiñol i Utrillo. De retorn a Catalunya, Solà va dedicar la carrera artística a les grans exposicions de l’època, amb una pintura de caràcter naturalista protagonitzada principalmnent per la temàtica rural. L’exposició que ara s’inaugura, mostra algunes de les obres més destacades del pintor, com ara Notre-Dame de París des del Quai de la Tournelle (1890), Tornant de la font (1894) i Accident a la via fèrria (1894), i les posa en context, amb altres materials de l’època i amb les fotografies de treball que el propi artista va utilitzar de manera recurrent. Partint principalment dels fons públic del CIP Molí d’en Rata, l’exposició, en definitiva, posa en valor un dels pintors catalans més oblidats de l’època del modernisme.

A.Sola-Ripollet2

Comissari: Ricard Bru / Coordinació: Artcare, S.L. / Disseny: Andrea Manenti / Conservació preventiva: Artcare, S.L. / Producció/Muntatge: Croquis / Organitza: Molí d’en Rata Centre d’Interpretació del Patrimoni Local,  Ajuntament de Ripollet

This slideshow requires JavaScript.

Fotografies d’Andrea Manenti

2 thoughts on “Andreu Solà (1863-1902). Exposició a Ripollet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s