Japonisme: Conferència inaugural a Caixaforum Barcelona

Conferència inaugural de l’exposició Japonisme. La fascinació per l’art japonès, dijous 13 de juny a les 19h, a CaixaForum Barcelona. Acte seguit, a les vuit del vespre, tindrà lloc la inauguració de l’exposició, amb la presència del Cònsul General del Japó, Takashi Fuchigami.

El japonisme, una de les expressions artístiques més riques i polièdriques del segle XIX, és un moviment artístic molt conegut internacionalment. L’interès pel Japó es va estendre arreu d’Europa durant la segona meitat del segle XIX gràcies a iniciatives d’abast internacional tan influents com l’establiment i els productes art nouveau de Siegfried Bing, que va deixar la seva empremta en l’obra d’artistes de l’impressionisme, del postimpressionisme, del simbolisme i fins i tot de l’avantguarda. El japonisme a Espanya va néixer cap a la dècada de 1870 i va tenir el seu període de més influència al tombant de segle i al voltant dels grans artistes del Modernisme, amb una gran riquesa de propostes estètiques i amb obres tan diverses com les de Marià Fortuny, Pablo Picasso o Joan Miró. En aquest sentit, Espanya, i ben especialment Catalunya, disposa d’un corpus d’obres japonistes molt abundant, però encara molt poc conegut.El japonisme, una de les expressions artístiques més riques i polièdriques del segle XIX, és un moviment artístic molt conegut internacionalment.

La roda de premsa tindrà lloc el dijous 13 de juny a les 11h, a les sales d’exposició. Després de la conferència i els discursos inaugurals, es podrà visitar l’exposició, amb una copa de cava final.

japonismeacteinaugural

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s