Japón en la Exposición Internacional de 1929

La revista Eikyô. Influencias japonesas presenta en su número de otoño (núm. 7, 2012), un nuevo acercamiento al japonismo. En esta ocasión, en la sección Japonismo recuperamos la participación japonesa en la Exposición Internacional de Barcelona de 1929.

¿Qué sabemos de la participación nipona en la segunda gran muestra internacional de Barcelona, en 1929? ¿Quien recuerda el Gran Buda, el Daibutsu, de siete metros de altura, que se construyó para dicha ocasión? ¿Y al artista Ebisawa? En el artículo presentamos por primera vez las características y el impacto de la participación japonesa en el certamen internacional de Barcelona.

En aquesta ocasió, l’article sobre Japonisme de la revista Eikyo el dediquem a presentar les característiques de la participació japonesa a l’Exposició Internacional de 1929, una presència molt menys coneguda que la del 1888, de la qual se n’han publicat ja diversos estudis. Presentem les característiques essencials del pavelló japonès, construit al Palau d’Alfons XIII, on s’hi van aixecar diverses estructures que imitaven temples i fragments d’arquitectura tradicional japonesa, i entre els quals hi va sobresortir una gran estatua de Buda. La presència d’artistes com Ebisawa i Wokamoto, va motivar nous contactes entre japonesos i catalans, fruit dels quals en sorgirien propostes com ara l’empresa Wokamoto & Sarsanedas o les Laques Sakura. Altres mostres de la continuada influència del Japonisme i del renovat interès per l’art, l’arquitectura i les costums del Japó, es van poder veure amb exemples tant diversos com la construcció del Pavelló Alemany, de Mies van der Rohe, o bé la publicació aquell mateix any de la monografia ilustrada El Japon, obra de Jideko Sellés, filla d’un dels principals comerciants espanyols d’art japonès.

Advertisements

2 thoughts on “Japón en la Exposición Internacional de 1929

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s