Els orígens del Japonisme a Barcelona (2011)

El pròxim dilluns dia 19 de desembre de 2011, a les 12h, es presentarà al Paranimf de la Universitat de Barcelona, el Premi Cum Laude 2011, atorgat a Carles Múrcia per la tesi doctoral “La llengua amaziga a l’antiguitat a partir de les fonts greges i llatines”.

A l’acte també es presentarà el llibre de Ricard Bru i Turull: Els orígens del Japonisme a Barcelona, edició a càrrec de l’Instiut d’Estudis Món Juïc de la tesi doctoral finalista del Premi Cum Laude 2011, “La presència del Japó a les arts de la Barcelona del vuit-cents (1868-1888)”.

L’acte estarà presidit pel rector de la Universitat de Barcelona, Dr. Dídac Ramírez, el secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Sr. Antoni Castellà, el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Dr. Josep Lluís Alay, la directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Sra. Yvonne Grilley, la presidenta de l’Institut Món Juïc, Dra. Tessa Calders, el vicedegà de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, Sr. Ignasi-Xavier Adiego i el secretari executiu de la Xarxa Vives, Sr. Ignasi Casadesús.

Per adquirir el llibre, es pot fer la comanda tant a través d’amazon.es com a llibreries (Laie) i portals d’internet (Grup del llibre, IeJM). Igualment, també podeu contactar amb l’editor escrivint a ppu@ppu.es (Promocions i Publicacions Universitaries) o visitant la llibreria situada al carrer Diputació 216 (entre Aribau i Muntaner). L’edició ha comptat amb la col·laboració especial de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB). D’altra banda, l’exemplar també es pot consultar tant a biblioteques locals (Biblioteca de Catalunya, MNAC, Casa Àsia, Biblioteca Arús, Universitat de Barcelona, Universidad de Zaragoza, Biblioteca Nacional de España…) com d’estrangeres (University of Toronto, Columbia University, Heidelberg University, Getty Research Institute, Van Gogh Museum…).

El día 19 de diciembre (12h) se presentará en el Paranimfo de la Universitat de Barcelona el libro Els orígens del Japonisme a Barcelona, escrito per Ricard Bru. Els orígens del Japonisme a Barcelona presenta las conclusiones de la investigación doctoral del autor analizando la introducción y primer desarrollo del Japonismo en Cataluña, principalmente en la ciudad de Barcelona, entre 1868 y 1888, año de la celebración de la primera Exposición Universal en España. El libro, que cuenta con 1134 páginas, con más de 500 obras reproducidas, 171 ilustraciones en blanco y negro, 24 ilustraciones a color e índice onomástico, ha sido publicado con la colaboración del Institut de Cultura del Ayuntamiento de Barcelona.

Next December 19th will be presented at the University of Barcelona the book Els orígens del Japonisme a Barcelona (The origins of Japonisme in Barcelona), written by Ricard Bru. The book presents the conclusions of the author’s PhD research analyzing the introduction and first development of Japonisme in Catalonia, mainly in the city of Barcelona, between 1868 and 1888, year of the celebration of the first Universal World Fair in Spain. The book (1134 pages, with over 500 works reproduced) has been published in collaboration with the Institute of Culture of the Barcelona City Council.

12月19日、バルセロナ大学歴史的な講堂にてリカル・ブルの著書“Els orígens del Japonisme a Barcelona”(バルセロナのジャポニズムの起源)という本の出版記念式典を行います。同本は彼の博士論文である1868年からバルセロナ万博博覧会の年1888年までのカタルーニャ、そして州都のバルセロナにおけるジャポニズムの導入についてさらに考察を深めながら結論を導いているものです。この式典にはバルセロナ大学学長、バルセロナ市庁文化長、カタルーニャ州政府代表もご臨席されます。

Ricard Bru i Turull, Els orígens del Japonisme a Barcelona, Institut d’Estudis Món Juïc, Barcelona, 2011. 17 x 24 x 8 cm, 1134 pàgines. ISBN: 978-84-477-1146-8. Dipòstil legal: B-40.320-2011.

Advertisements

5 thoughts on “Els orígens del Japonisme a Barcelona (2011)

  1. Hola Ricard, mi nombre es Leydi Orozco, estudio turismo y estoy haciendo el trabajo final de carrera sobre Japon y los Otakus, me podrias recomendar un libro de la relacion Cataluña-Japon de los ultimos 50 años?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s