Vestigis del Modernisme

Obrim el teló és com es titula la primera exposició d’un cicle de tres mostres en què, sota l’epígraf Vestigis del Modernisme, es presenta part de la rica col·lecció artística de l’època del Modernisme atresorada per Carles Pellicer Rouvière (1865-1959) i Joan Abelló (1922-2008), conservada al fons del Museu Abelló.

L’exposició, que compta amb peces cedides per l’Institut del Teatre i el Museu d’Art de Cerdanyola, es presenta com un viatge cap als vestigis d’un modernisme col·leccionat per dos artistes, Pellicer i Abelló; uns vestigis que ens parlen dels seus records, les seves vivencies i els seus interessos a l’entorn de l’oci de la fi-de-segle, del 1900. Entre les peces exposades destaca un col·lage inèdit d’Els 4 Gats, l’únic putxinel·li conservat d’Els 4 Gats, de Juli Pi, la dansa serpentina de la Loïe Fuller modelada per Eusebi Arnau, els cartells de Mucha anunciant les actuacions de Sarah Bernhardt, juntament amb capa i una copia d’època de la chaise-longue de l’actriu, fotografies de Nadar, textos, dibuixos, gravats i partitures d’Apel·les Mestres, Lluís Bagaria, Ramon Pichot, Enric Granados i diverses pel·lícules de Segundo de Chomón.

Obrim el teló, comissariada per Teresa-M. Sala, estarà oberta al públic fins el 6 de novembre de 2011 al Museu Municipal Joan Abelló de Mollet del Vallès. Acompanyant l’exposició d’ha editat un catàleg amb articles escrits per diversos membres del grup de recerca GRACMON.

Advertisements

One thought on “Vestigis del Modernisme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s